• Viza USA – kdaj in kako, za kakšen denar?

  Novice

  Viza USA – kdaj in kako, za kakšen denar?

Pridobitev viza USA (ZDA = Združene države Amerike) je kompleksno in dolgočasno birokratsko delo, ki ga je najlažje prepustiti strokovnjakom, če gre za pridobitev delovnega vizma, v primerih potovanja je ta postopek zelo enostaven.

 

Zakaj?

 

Gremo najprej po vrsti.

 

POTOVANJE V ZDA

 

V kolikor imate željo potovati po ZDA ali poslovno obiskati ZDA in bo vaše potovanje trajalo 90 dni ali manj ni potrebno pridobiti vize za ZDA, vendar se je le potrebno predhodno in predčasno (vsaj tri dni pred odhodom) registrirati v njihov program Visa Waiver Program (VWP) za elektronsko dovoljenje, tako imenovano ESTA. ESTA dovoljenje oziroma potrdilo si vsak posameznik lahko uredi hitro in enostavno TUKAJ, vpis stane 14 ameriških dolarjev. Potrebno je imeti veljaven potni list, email naslov, naslov prebivališča in odgovoriti na nekaj vprašanj.

 • Vaši osebni podatki
 • Fotografija potnega lista
 • Podatki vaših staršev
 • Podatki o zaposlitvi in delodajalcu
 • Podatki o vaši namestitvi v ZDA
 • Kontaktni podatek osebe za nujne primere
 • Vprašalnik o kužnih boleznih, psihičnih težavah, terorističnih aktivnostih, zlorabe droge, goljufije ipd.

! V kolikor ste po 1.3.2011 potovali v Sirijo, Irak, Iran, Sudan, Libijo, Jemen, Somalijo boste morali pridobiti vizo za ZDA. Zelo pomembno je, da si v teh primerih vizo urejate vsaj mesec ali dva pred odhodom v ZDA. V teh primerih je potrebno izpolniti poseben obrazec in opraviti intervju na ameriški ambasadi v Ljubljani. Strošek izdaje take vize USA znaša okoli 300 EUR.

 

ZAPOSLITEV V ZDA

 

V kolikor že imate zaposlitev v ZDA in potrebujete delovno dovoljenje je postopek pridobitve viza ZDA zahtevnejši. Glede na konkreten primer je odvisno katero vrsto vize USA potrebujete, ki pa jih je kar nekaj. Ko ugotovite, katera vrsta vize ZDA je za vas primerna je potrebno izpolniti ogromno dokumentacije in opraviti intervju na ameriški ambasadi v Sloveniji.

 

Strošek izdaje take vize ZDA znaša okoli 300 EUR.

 

V kolikor bi želeli, da vam ekipa Urbano svetovanje nudi pomoč in asistenco pri primerni izbiri vizuma in pripravi celotne 

dokumentacije ter pripravi na intervju, vam lahko ponudimo našo storitev od 3.000 evrov/vizo dalje.

 

Disclamer:

 

Brez ESTA ali vize vstop v ZDA ni možen.

 

V času pisanja članka ima cel svet omejitve glede potovanj in tako ima tudi ZDA, omejitve potekajo tudi pri opravljenih intervjujih na ameriški ambasadi v Sloveniji. Za več informacij spremljajte uradno spletno stran ameriške ambasade v Sloveniji. (povezava: https://si.usembassy.gov/visas/)

 


Call Now Button Scroll to Top